Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale
Jurnalul Oficial 131L
În vigoarePentru Comisie Preşedintele Jean-Claude JUNCKER |
1. Date de identificare |
1.1. Exploataţie de origine (proprietar sau administrator) |
Nume/număr Adresa completă Număr de telefon Adresa electronică, după caz |
1.2. Numerele de identificare ale [a se specifica] sau anexaţi o listă Număr total de animale (pe specii) Probleme de identificare (după caz) |
1.3. Număr de identificare al efectivului/cuştii (după caz) |
1.4. Specia de animale |
1.5. Număr de referinţă al certificatului de sănătate animală (după caz) 2. Observaţii ante-mortem 2.1. Bunăstarea animalelor |
Numărul de animale afectate Tip/clasă/vârstă Observaţii |
2.2. Animalele au fost livrate murdare |
2.3. Semne clinice de boală Numărul de animale afectate Tip/clasă/vârstă Observaţii Data inspecţiei |
2.4. Rezultatele de laborator (1) (1)Microbiologice, chimice, serologice etc. (se anexează rezultatele). |
3. Constatări post-mortem |
3.1. Constatări macroscopice |
Numărul de animale afectate |
Tip/clasă/vârstă |
Organul sau partea afectată a animalului/animalelor |
Data sacrificării |
3.2. Patologie (pot fi utilizate coduri (2)) |
Numărul de animale afectate |
Tip/clasă/vârstă |
Organul sau partea afectată a animalului/animalelor |
Carcase declarate parţial sau total improprii consumului (a se indica motivul) |
Data sacrificării |
3.3. Rezultatele de laborator (3) |
3.4. Alte rezultate |
3.5. Constatări privind bunăstarea animalelor |
4. Informaţii suplimentare |
5. Date de contact ale abatorului (numărul autorizaţiei) |
Nume |
Adresa completă |
Număr de telefon |
Adresa electronică, după caz |
6. Medic veterinar oficial (cu majuscule) |
Semnătura şi ştampila |
7. Data |
8. Număr de pagini anexate prezentului formular: |
(2) Autorităţile competente pot introduce următoarele coduri: codul A pentru bolile care figurează pe lista OIE; codurile B100 şi B200 pentru chestiunile legate de bunăstarea animalelor şi C100-C290 pentru deciziile privind carnea. Acest sistem de codificare poate, în cazul în care este necesar, să includă subdiviziuni suplimentare (de exemplu C141 pentru o patologie benignă generalizată, C142 pentru o patologie mai gravă etc.). În cazul în care se utilizează coduri, acestea trebuie să fie uşor accesibile operatorului din sectorul alimentar, însoţite de explicaţii clare privind semnificaţia lor. (3) Microbiologice, chimice, serologice etc. (se anexează rezultatele). |

