Capitolul i - Audituri - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
CAPITOLUL I:Audituri
Art. 7: Cerinţe suplimentare pentru auditurile desfăşurate în unităţile care manipulează carne proaspătă
1.Pe lângă cerinţele pentru audituri prevăzute la articolele 3 şi 4, atunci când efectuează un audit în unităţile care manipulează carne proaspătă, autorităţile competente verifică conformitatea continuă cu propriile proceduri ale operatorilor din sectorul alimentar cu privire la colectarea, transportul, depozitarea şi manipularea cărnii proaspete, precum şi utilizarea sau eliminarea subproduselor de origine animală, inclusiv a materialelor cu riscuri specificate, pentru care sunt responsabile.
2.În cadrul auditurilor efectuate în abatoare sau unităţi de prelucrare a vânatului, autorităţile competente verifică evaluarea informaţiilor privind lanţul alimentar, astfel cum se prevede în secţiunea III din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 853/2004.

3.Atunci când efectuează audituri ale procedurilor bazate pe sistemul HACCP, autorităţile competente verifică dacă se acordă atenţia cuvenită procedurilor prevăzute în secţiunea II din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 853/2004 şi dacă procedurile operatorilor din sectorul alimentar garantează, în măsura în care este posibil, că respectiva carne proaspătă:
(a)nu prezintă anomalii sau alterări patologice;
(b)nu prezintă
(i)contaminare cu materii fecale; sau
(ii)orice alt tip de contaminare considerată a reprezenta un risc inacceptabil pentru sănătatea umană;
(c)respectă criteriile microbiologice prevăzute la articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 2073/2005;
(d)nu conţine materiale cu riscuri specificate, în conformitate cu cerinţele prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 999/2001.