Art. 56. - Art. 56: Cerinţe privind ancheta sanitară - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 56: Cerinţe privind ancheta sanitară
1.Înainte de clasificarea unei zone de producţie sau de relocare, autorităţile competente efectuează o anchetă sanitară care include:
(a)un inventar al surselor de poluare de origine umană sau animală care pot constitui o sursă de contaminare a zonei de producţie;
(b)o examinare a cantităţilor de poluanţi organici emise în cursul diferitelor perioade ale anului, în funcţie de variaţiile pe anotimpuri ale populaţiei umane şi ale populaţiei animale în bazinul hidrografic, în funcţie de precipitaţii, de tratarea apelor reziduale etc.;
(c)determinarea caracteristicilor circulaţiei poluanţilor pe baza modelelor cunoscute ale curenţilor marini, ale batimetriei şi ale ciclului mareelor în zona de producţie.
2.Autorităţile competente efectuează o anchetă sanitară care îndeplineşte cerinţele prevăzute la alineatul (1) în toate zonele de producţie şi de relocare clasificate, cu excepţia cazului în care aceasta a fost efectuată anterior.
3.Autorităţile competente pot fi asistate de alte organisme oficiale sau de operatori din sectorul alimentar în condiţiile stabilite de autorităţile competente în legătură cu efectuarea acestei anchete.