Art. 36. - Art. 36: Modalităţi practice pentru controalele oficiale privind prezenţa de Campylobacter - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 36: Modalităţi practice pentru controalele oficiale privind prezenţa de Campylobacter
1.Autorităţile competente verifică punerea în aplicare corectă de către operatorii din sectorul alimentar a punctului 2.1.9 (criteriu de igienă a procedeelor pentru Campylobacter la carcasele de pui de carne) din capitolul 2 din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 prin aplicarea următoarelor măsuri:
(a)eşantionare oficială, folosind aceeaşi metodă şi spaţiu de eşantionare ca operatorii din sectorul alimentar. Cel puţin 49 de eşantioane aleatorii trebuie prelevate anual din fiecare abator. Acest număr de eşantioane poate fi redus în abatoarele mici, pe baza unei evaluări a riscului; sau
(b)colectarea tuturor informaţiilor privind numărul total şi numărul de eşantioane de Campylobacter cu peste 1 000 ufc/g prelevate de operatorii din sectorul alimentar în conformitate cu articolul 5 din Regulamentul (CE) nr. 2073/2005, în cadrul punctului 2.1.9 din capitolul 2 din anexa I la acesta.
2.În cazul în care operatorul din sectorul alimentar nu respectă, în repetate rânduri, criteriul de igienă a procedeelor, autorităţile competente îi solicită acestuia să prezinte un plan de acţiune şi controlează cu stricteţe rezultatul acestuia.
3.Numărul total şi numărul de eşantioane de Campylobacter cu peste 1 000 ufc/g, diferenţiate între eşantioane prelevate în temeiul punctului 1 literele (a) şi (b), atunci când se aplică, se comunică în conformitate cu articolul 9 alineatul (1) din Directiva 2003/99/CE.