Art. 54. - Art. 54: Cerinţe privind zonele din clasa B - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 54: Cerinţe privind zonele din clasa B
1.Autorităţile competente pot clasifica în zone din clasa B zonele din care moluştele bivalve vii pot fi recoltate, dar nu pot fi introduse pe piaţă pentru consumul uman decât după ce au fost supuse unui tratament într-un centru de purificare sau după relocare, pentru a respecta standardele de sănătate menţionate la articolul 53.
2.Moluştele bivalve vii care provin din zonele din clasa B nu pot să depăşească, în 90 % din eşantioane, limita de 4 600 E. coli la 100 g de carne şi lichid intravalvar.
3.Restul de 10 % din eşantioane nu trebuie să depăşească limita de 46 000 E. coli la 100 g de carne şi lichid intravalvar.