Art. 63. - Art. 63: Redeschiderea zonelor de producţie - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 63: Redeschiderea zonelor de producţie
1.Autorităţile competente pot redeschide o zonă de producţie sau de relocare închisă numai dacă standardele sanitare privind moluştele bivalve vii respectă din nou cerinţele relevante prevăzute în secţiunea VII capitolul V din anexa III la Regulamentul (CE) nr. 853/2004 şi nu prezintă niciun alt risc pentru sănătatea umană.
2.În cazul în care autorităţile competente au închis o zonă de producţie sau de relocare din cauza prezenţei planctonului sau a nivelurilor de toxine din moluştele bivalve vii care depăşesc limita regulamentară pentru biotoxine marine prevăzută în secţiunea VII capitolul V punctul 2 din anexa III la Regulamentul (CE) nr. 853/2004, acestea o pot redeschide numai dacă rezultatele a cel puţin două analize succesive, efectuate la un interval de cel puţin 48 de ore, se situează sub limita regulamentară.
3.În momentul luării deciziei referitoare la redeschiderea unei zone de producţie sau de relocare, autorităţile competente pot lua în considerare informaţiile privind evoluţia fitoplanctonului.
4.În cazul în care există date solide privind dinamica toxicităţii unei zone şi cu condiţia să fie disponibile date recente care indică tendinţa de scădere a toxicităţii, autorităţile competente pot decide să redeschidă o zonă cu rezultate care se situează sub limita regulamentară prevăzută în secţiunea VII capitolul V punctul 2 din anexa III la Regulamentul (CE) nr. 853/2004 obţinute dintr-o singură eşantionare.