Art. 55. - Art. 55: Cerinţe privind zonele din clasa C - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 55: Cerinţe privind zonele din clasa C
1.Autorităţile competente pot clasifica în zone de clasă C zonele din care moluştele bivalve vii pot fi recoltate, dar nu pot fi introduse pe piaţă decât după o relocare de lungă durată pentru a respecta standardele de sănătate menţionate la articolul 53.
2.Moluştele bivalve vii care provin din zonele din clasa C nu pot să depăşească limita de 46 000 E. coli la 100 g de carne şi lichid intravalvar.