Art. 46. - Art. 46: Măsuri în caz de nerespectare a cerinţelor privind bunele practici de igienă - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 46: Măsuri în caz de nerespectare a cerinţelor privind bunele practici de igienă
1.Autorităţile competente pot solicita operatorului din sectorul alimentar să ia măsuri corective imediate, inclusiv o reducere a vitezei sacrificării, atunci când acest lucru este considerat necesar de către funcţionarul prezent în următoarele cazuri:
(a)în cazul în care se detectează contaminarea pe suprafeţele externe ale unei carcase sau ale cavităţilor acesteia, iar operatorul din sectorul alimentar nu ia măsurile necesare pentru remedierea situaţiei; sau
(b)în cazul în care autorităţile competente consideră că bunele practici de igienă sunt compromise.
2.În astfel de cazuri, autorităţile competente sporesc intensitatea inspecţiei până în momentul în care se asigură că operatorul din sectorul alimentar a redobândit controlul asupra procesului.