Art. 32. - Art. 32: Modalităţi practice pentru controalele oficiale privind prezenţa morvei în cadrul inspecţiei post-mortem la solipede - Regulamentul 627/15-mar-2019 de stabilire a unor modalităţi practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei în ceea ce priveşte controalele oficiale

Acte UE

Jurnalul Oficial 131L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 32: Modalităţi practice pentru controalele oficiale privind prezenţa morvei în cadrul inspecţiei post-mortem la solipede
1.Carnea proaspătă de solipede nu poate fi introdusă pe piaţă decât dacă a fost obţinută de la solipede ţinute timp de cel puţin 90 de zile înainte de data sacrificării într-un stat membru sau într-o ţară terţă sau o regiune a acesteia din care este autorizată aducerea de solipede în Uniune.
2.În cazul solipedelor care provin dintr-un stat membru sau dintr-o ţară terţă sau o regiune a acestora care nu îndeplinesc criteriile Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor pentru ţări indemne de morvă, solipedele sunt inspectate pentru depistarea morvei printr-o examinare atentă a mucoaselor traheii, a laringelui, a cavităţilor nazale, a sinusurilor şi a ramificaţiilor acestora, după despicarea capului în plan median şi excizia septului nazal.
3.Carnea obţinută de la solipede la care a fost diagnosticată prezenţa morvei trebuie să fie declarată improprie pentru consumul uman.