Regulamentul 1240/18-mai-2016 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte intervenţia publică şi ajutorul pentru depozitarea privată
Jurnalul Oficial 206L
În vigoarePentru Comisie Preşedintele Jean-Claude JUNCKER |
Conţinut de umiditate (%) | Majorări (EUR/tonă) |
Sub 12,5-12 | 0,5 |
Sub 12-11,5 | 1 |
Sub 11,5 | 1,5 |
Conţinut de umiditate (%) | Majorări (EUR/tonă) |
Sub 12-11,5 | 0,5 |
Sub 11,5 | 1 |
Conţinut de umiditate (%) | Reducere (EUR/tonă) |
Peste 13,0-13,5 | 0,5 |
Peste 13,5-14,0 | 1,0 |
Peste 14,0-14,5 | 1,5 |
Conţinut de umiditate (%) | Reducere (EUR/tonă) |
Peste 12,5-13,0 | 0,5 |
Peste 13,0-13,5 | 1,0 |
Conţinutul de proteine (1) (N x 5,7) | Majorare de preţ (EUR/tonă) |
Peste 12,0 | 2,5 |
(1) Ca pondere în substanţa uscată. | |
Conţinutul de proteine (1) (N x 5,7) | Reducere de preţ (EUR/tonă) |
Sub 11,5-11,0 | 2,5 |
(1) Ca pondere în substanţa uscată. | |
Conţinut de umiditate (%) | Majorări (EUR/tonă) |
Sub 12,5-12 | 0,75 |
Sub 12-11,5 | 1,5 |
Conţinut de umiditate (%) | Reducere (EUR/tonă) |
Peste 13,5-14,0 | 0,75 |
Peste 14,0-14,5 | 1,5 |
Randamentul boabelor întregi de orez nedecorticat albit | Majorări de preţ pe punct de randament (1) |
Mai mare decât randamentul de bază | Majorare de 0,75 % |
Randamentul global al orezului nedecorticat albit | Majorări de preţ pe punct de randament |
Mai mare decât randamentul de bază | Majorare de 0,60 % |
(1) A se aplica atunci când randamentul la prelucrare al orezului diferă de randamentul de bază la prelucrare pentru soiul în cauză, astfel cum este prevăzut în partea II din anexa II la Regulamentul delegat (UE) 2016/1238. | |
Clasă de conformaţie/strat de grăsime | Coeficient |
U2 | 1,058 |
U3 | 1,044 |
U4 | 1,015 |
R2 | 1,015 |
R3 | 1,000 |
R4 | 0,971 |
O2 | 0,956 |
O3 | 0,942 |
O4 | 0,914 |
Muşchi file destinat intervenţiei | 22 000 |
Vrăbioară anterioară destinată intervenţiei | 14 000 |
Capac destinat intervenţiei, Vrăbioară posterioară destinată intervenţiei | 10 000 |
Nucă destinată intervenţiei, Fleică groasă destinată intervenţiei, Antricot destinat intervenţiei (cu cinci coaste) | 8 000 |
Gât cu junghietură şi salbă destinat intervenţiei, Sfert anterior destinat intervenţiei | 6 000 |
Piept destinat intervenţiei, Jaret posterior destinat intervenţiei, Jaret anterior destinat intervenţiei | 5 000 |
Fleică destinată intervenţiei | 4 000 |
Cantitate de unt (kg) | Număr minim de eşantioane (> 100 g) |
< = 1 000 | 2 |
> 1 000 < = 5 000 | 3 |
> 5 000 < = 10 000 | 4 |
> 10 000 < = 15 000 | 5 |
> 15 000 < = 20 000 | 6 |
> 20 000 < = 25 000 | 7 |
> 25 000 | 7 + 1 per 25 000 kg sau o parte din această cantitate |
Cantitate de unt (kg) | Număr minim de eşantioane |
1 000 < = 5 000 | 2 |
> 5 000 < = 25 000 | 3 |
> 25 000 | 3 + 1 per 25 000 kg sau o parte din această cantitate |

Parametru | Metodă |
Lipide (1) | ISO 17189 sau ISO 3727 partea 3 |
Apă | ISO 3727 partea 1 |
Substanţe solide fără lipide | ISO 3727 part 2 |
Aciditatea lipidelor | ISO 1740 |
Indice de peroxid | ISO 3976 |
Lipide care nu provin din lapte | ISO 17678 |
Caracteristici senzoriale | ISO 22935 partea 2 şi 3 tabelul de punctaj de mai jos. |
(1) Agenţia de plăţi aprobă metoda care trebuie aplicată. | |
Aspect | Consistenţă | Miros şi aromă | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Puncte | Comentarii | Puncte | Comentarii | Puncte | Comentarii | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5 | Foarte bun Tip ideal Calitate maximă (uscat uniform) | 5 | Foarte bun Tip ideal Calitate maximă (tartinabil uniform) | 5 | Foarte bun Tip ideal Calitate maximă (absolut cel mai fin miros pur) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4 | Bun (fără defecte evidente) | 4 | Bun (fără defecte evidente) | 4 | Bun (fără defecte evidente) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1, 2 sau 3 | Orice defect | 1, 2 sau 3 | Orice defect | 1, 2 sau 3 | Orice defect | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Parametru | Metodă |
Proteine | ISO 8968 partea 1 |
Lipide | ISO 1736 |
Apă | ISO 5537 |
Aciditate | ISO 6091 |
Lactaţi | ISO 8069 |
Testul fosfatazei | ISO 11816 partea 1 |
Index de insolubilitate | ISO 8156 |
Particule arse (1) | ADPI |
Microorganisme | ISO 4833 partea 1 |
Lapte acidulat | Apendicele I |
Zer închegat (2) | Apendicele II şi III |
Zer acid (3) | ISO 8069 sau inspecţii la faţa locului |
Verificări senzoriale (4) | ISO 22935 partea 2 şi 3 |
(1) Analizele particulelor arse pot fi efectuate sistematic. Totuşi, astfel de analize se efectuează întotdeauna în cazul în care nu se efectuează niciun control senzorial. (2) Agenţia de plăţi aprobă metoda care trebuie aplicată (una sau ambele metode). (3) Agenţia de plăţi aprobă metoda care trebuie aplicată. (4) Verificările senzoriale se efectuează în cazul în care se consideră necesar, după ce analiza bazată pe riscuri este aprobată de agenţia de plăţi. | |
Timp (min) | Solventul A (%) | Solventul B (%) | Debit (ml/min) |
Iniţial | 40 | 60 | 0 |
0,1 | 40 | 60 | 0,1 |
5,0 | 40 | 60 | 0,1 |
6,0 | 40 | 60 | 1,0 |
6,5 | 40 | 60 | 1,0 |
9,0 | 36 | 64 | 1,0 |
10,0 | 20 | 80 | 1,0 |
11,5 | 16 | 84 | 1,0 |
12,0 | 16 | 84 | 1,0 |
16,0 | 10 | 90 | 1,0 |
19,0 | 0 | 100 | 1,0 |
20,0 | 0 | 100 | 1,0 |
21,0 | 40 | 60 | 1,0 |
29,0 | 40 | 60 | 1,0 |
30,0 | 40 | 60 | 0 |
Vârful II: | Al doilea vârf al cromatogramei având un RT de aproximativ 12,5 minute. |
Vârful III: | Al treilea vârf al cromatogramei, corespunzând CMP-urilor, având un RT de aproximativ 15,5 minute. |
AII: | aria vârfului II, |
aiii: | aria vârfului III, |
Vârful II: | RII = 100/(AII[0]) |
Vârful III: | Riii = W/(AIII[5] - AIII[0]) |
2,0 | este valoarea maximă permisă pentru aria relativă a vârfului III ţinând cont de aria medie relativă a vârfului III, adică 1,3, de incertitudinea cauzată de variaţii ale compoziţiei laptelui praf degresat şi de reproductibilitatea metodei (9.3.2), |
(Siii [0] - 0,9) | este corecţia de efectuat în cazul în care aria S[[[ [0] este diferită de 0,9 (a se vedea punctul 9.2) |
SIII = 0,376 P % - 10,7 | (graficul 1), |
SIII = 0,0123 SII [E] + 0,93 | (graficul 2), |
Timp (min) | Debit (ml/min) | % A | % B | Curbă |
Iniţial | 1,0 | 90 | 10 | * |
27 | 1,0 | 60 | 40 | liniar |
32 | 1,0 | 10 | 90 | liniar |
37 | 1,0 | 10 | 90 | liniar |
42 | 1,0 | 90 | 10 | liniar |
Parametru | Metodă |
Lipide (1) | ISO 17189 sau ISO 3727 partea 3 |
Apă | ISO 3727 partea 1 |
Materii solide altele decât lipidele (cu excepţia sării) | ISO 3727 partea 2 |
Sare | ISO 15648 |
(1) Agenţia de plăţi aprobă metoda care trebuie aplicată. | |
Parametru | Metodă |
Lipide | ISO 1736 |
Proteine | ISO 8968 partea 1 |
Apă | ISO 5537 |
Etapă | Timp (min.) | Tensiune (V) | Intensitate (mA) | Putere (W) | Volţi-oră (Vh) |
1. Prefocalizare | 30 | maximă 2 500 | maximă 15 | constant 4 | c. 300 |
2. Focalizarea probei (1) | 60 | maximă 2 500 | maximă 15 | constant 4 | c. 1 000 |
3. Focalizare finală | 60 | maximă 2 500 | maximă 5 | maximă 20 | c. 3 000 |
40 | maximă 2 500 | maximă 6 | maximă 20 | c. 3 000 | |
30 | maximă 2 500 | maximă 7 | maximă 25 | c. 3 000 | |
(1) Aplicarea probei: După prefocalizare (etapa 1), se pipetează 18 µl de probă şi de soluţii-standard pe aplicatorii probei (10 x 5 mm), se plasează aplicatorii pe gel la distanţe de 1 mm unul faţă de celălalt şi la 5 mm longitudinal faţă de anod şi se apasă uşor. Se efectuează focalizarea utilizând condiţiile de mai sus, îndepărtând cu grijă aplicatorii probei după 60 de minute de focalizare a probei. | |||||
Etapă | Tensiune | Intensitate | Putere | Temp. | Volţi-oră |
1. Prefocalizare | 1 000 V | 10,0 mA | 3,5 W | 8 °C | 85 Vh |
2. Focalizarea probei | 250 V | 5,0 mA | 2,5 W | 8 °C | 30 Vh |
3. Focalizare | 1 200 V | 10,0 mA | 3,5 W | 8 °C | 80 Vh |
4. Focalizare | 1 500 V | 5,0 mA | 7,0 W | 8 °C | 570 Vh |