Art. 12. - Art. 12: Procedura de licitaţie - Regulamentul 1240/18-mai-2016 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte intervenţia publică şi ajutorul pentru depozitarea privată
Acte UE
Jurnalul Oficial 206L
În vigoare Versiune de la: 7 Februarie 2018
Art. 12: Procedura de licitaţie
(1)O procedură de licitaţie pentru achiziţia de produse menţionate la articolul 11 din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 se deschide printr-un regulament de punere în aplicare de deschidere a procedurii de licitaţie, care conţine, în special, următoarele informaţii:
a)produsele vizate şi:
1.(i) pentru orez, o indicare a tipului şi a soiului;
2.(ii) pentru carnea de vită, dacă licitaţia este pentru carcasele achiziţionate pentru a fi dezosate sau pentru depozitare fără dezosare;
b)perioada vizată ("perioada de licitare") şi, dacă este necesar, diferitele subperioade în care pot fi depuse ofertele în cadrul licitaţiei.
(2)Comisia poate deschide o procedură de licitaţie pentru achiziţia de carne de vită în funcţie de categorie şi de stat membru sau de regiune a unui stat membru, în conformitate du articolul 13 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013, pe baza celor mai recente două preţuri săptămânale înregistrate pe piaţă. Comisia poate închide respectiva procedură de licitaţie, în conformitate cu articolul 13 alineatul (2) din regulamentul menţionat, pe baza celor mai recente preţuri săptămânale înregistrate pe piaţă.
(3)Dacă Comisia deschide o procedură de licitaţie restrânsă, astfel cum se menţionează la articolul 3 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 1370/2013, regulamentul de punere în aplicare de deschidere a procedurii respective face referire la statul membru vizat sau la regiunea/regiunile unui stat membru vizată/vizate de procedura de licitaţie.
(4)În ceea ce priveşte orezul, procedura de licitaţie ar putea fi restrânsă la anumite soiuri sau la unul sau mai multe tipuri de orez nedecorticat, şi anume la "orezul cu bobul rotund", "orezul cu bobul mijlociu", "orezul cu bobul lung de categoria A" sau "orezul cu bobul lung de categoria B", astfel cum sunt definite în partea I punctul I.2 litera (a), (b) sau (c) din anexa II la Regulamentul (UE) nr. 1308/2013.
(5)În ceea ce priveşte carnea de vită, se aplică următoarele norme:
a)preţul mediu al pieţei per categorie eligibilă într-un stat membru sau într-o regiune a unui stat membru ţine seama de preţurile pentru calităţile U, R şi O, exprimate în calitate R3 prin utilizarea coeficienţilor de conversie stabiliţi în partea II din anexa III în statul membru sau în regiunea de intervenţie în cauză;
b)preţurile medii ale pieţei se înregistrează în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1249/2008 al Comisiei (1);
(1)Regulamentul (CE) nr. 1249/2008 al Comisiei din 10 decembrie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a grilelor comunitare de clasificare a carcaselor de bovine, porcine şi ovine şi privind raportarea preţurilor acestora (JO L 337, 16.12.2008, p. 3).
c)preţul mediu al pieţei per categorie eligibilă într-un stat membru sau într-o regiune a unui stat membru este media preţurilor pieţei pentru toate calităţile menţionate la litera (b), ponderate cu ponderea fiecărei calităţi în numărul total al sacrificărilor din statul membru respectiv sau din regiunea respectivă.
Regatul Unit este format din două regiuni de intervenţie, după cum urmează:
(i)regiunea I: Regatul Unit;
(ii)regiunea II: Irlanda de Nord.