Regulamentul 1925/20-dec-2006 privind adaosul de vitamine şi minerale, precum şi de anumite substanţe de alt tip în produsele alimentare
Editia Speciala a Jurnalului Oficial
În vigoarePentru Parlamentul European Preşedintele J. BORRELL FONTELLES Pentru Consiliu Preşedintele J. KORKEAOJA |
1. Vitamine | 2. Minerale |
Vitamina A | Calciu |
Vitamina D | Magneziu |
Vitamina E | Fier |
Vitamina K | Cupru |
Vitamina B1 | Iod |
Vitamina B2 | Zinc |
Niacină | Mangan |
Acid pantotenic | Sodiu |
Vitamina B6 | Potasiu |
Acid folic | Seleniu |
Vitamina B12 | Crom |
Biotină | Molibden |
Vitamina C | Fluorură |
Clorură | |
Fosfor |
Substanţă limitată | Condiţii de utilizare | Cerinţe suplimentare | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Acizi graşi trans, alţii decât acizii graşi trans prezenţi în mod natural în grăsimea de origine animală | Maximum 2 grame la 100 g de grăsime în alimentele destinate consumatorului final şi în alimentele destinate vânzării cu amănuntul | Operatorii din sectorul alimentar, care furnizează altor operatori din acest sector alimente care nu sunt destinate consumatorului final sau vânzării cu amănuntul, se asigură că acestor operatori din sectorul alimentar le sunt furnizate informaţii cu privire la cantitatea de acizi graşi trans, alţii decât acizii graşi trans care se găsesc în mod natural în grăsimile de origine animală, în cazul în care cantitatea respectivă depăşeşte 2 grame la 100 g de grăsime. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Substanţă limitată | Condiţii de utilizare | Cerinţe suplimentare | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Extracte de ceai verde conţinând (-)-galat de 3-epigalocatechină (*1) | Porţia zilnică de produs alimentar trebuie să conţină mai puţin de 800 mg de (-)-galat de 3-epigalocatechină. | Eticheta trebuie să indice numărul maxim de porţii individuale de produs alimentar pentru consumul zilnic şi un avertisment de a nu consuma o cantitate zilnică de 800 mg de (-)-galat de 3-epigalocatechină sau mai mult. Eticheta trebuie să indice conţinutul de (-)-galat de 3-epigalocatechină per porţie de produs alimentar. Eticheta trebuie să includă următoarele avertismente: Se recomandă să nu fie consumat dacă consumaţi alte produse care conţin ceai verde în aceeaşi zi". Se recomandă să nu fie consumat de femei gravide sau care alăptează şi copii cu vârsta sub 18 ani". «Nu se consumă pe stomacul gol». | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
(*1) cu excepţia extractelor apoase de ceai verde care conţin (-)-galat de 3-epigalocatechină care, după reconstituire în băuturi, au o compoziţie comparabilă cu infuziile tradiţionale de ceai verde. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Substanţă limitată | Condiţii de utilizare | Cerinţe suplimentare |
Monacoline din orez fermentat cu drojdie roşie | Porţia individuală de produs destinat consumului zilnic trebuie să furnizeze mai puţin de 3 mg de monacoline din orez fermentat cu drojdie roşie. | Eticheta trebuie să indice numărul de porţii individuale de produs pentru consumul zilnic maxim şi un avertisment de a consuma mai puţin decât cantitatea zilnică maximă de 3 mg de monacoline din orez fermentat cu drojdie roşie. Eticheta trebuie să indice conţinutul de monacoline per porţie de produs. Eticheta trebuie să includă următoarele avertismente: «Se recomandă să nu fie consumat de femei gravide sau lactante, copii cu vârsta sub 18 ani şi adulţi cu vârsta de peste 70 de ani». «Solicitaţi sfatul unui medic cu privire la consumul acestui produs în cazul în care aveţi probleme de sănătate»; «Se recomandă să nu fie consumat dacă luaţi medicamente pentru scăderea concentraţiei colesterolului sanguin»; «Se recomandă să nu fie consumat dacă deja consumaţi alte produse care conţin orez fermentat cu drojdie roşie». |