Regulamentul 2117/02-dec-2021 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 de instituire a unei organizări comune a pieţelor produselor agricole, a Regulamentului (UE) nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calităţii produselor agricole şi alimentare, a Regulamentului (UE) nr. 251/2014 privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea şi protejarea indicaţiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate şi a Regulamentului (UE) nr. 228/2013 privind măsurile specifice din domeniul agriculturii în favoarea regiunilor ultraperiferice ale Uniunii
Jurnalul Oficial 435L
În vigoare1. | Strugurii proaspeţi, mustul de struguri, mustul de struguri parţial fermentat, vinul nou aflat încă în fermentaţie şi vinul pot face obiectul acidificării şi dezacidificării. |
2. | Acidificarea produselor menţionate la punctul 1 se poate face doar până la limita maximă de 4 g/l, exprimată în acid tartric, sau 53,3 miliechivalenţi pe litru. |
3. | Dezacidificarea vinurilor se poate face doar până la limita maximă de 1 g/l, exprimată în acid tartric, sau 13,3 miliechivalenţi pe litru. |
4. | Mustul de struguri destinat concentrării poate face obiectul unei dezacidificări parţiale. |
5. | Acidificarea şi îmbogăţirea, în afara cazurilor de derogare care urmează să fie adoptate de Comisie prin intermediul unor acte delegate în temeiul articolului 75 alineatul (2), precum şi acidificarea şi dezacidificarea aceluiaşi produs se exclud reciproc." |
Pentru Parlamentul European Preşedintele D. M. SASSOLI Pentru Consiliu Preşedintele J. VRTOVEC |