Secţiunea 9 - Marcatori - Norma din 2004 de aplicare a metodelor de analiză chimică, fizică, microbiologică şi de evaluare senzorială a laptelui şi produselor lactate şi descrierea unora dintre metodele respective

M.Of. 421 bis

În vigoare
Versiune de la: 1 Ianuarie 2006
SECŢIUNEA 9:Marcatori
Art. 9
(1)Metoda de analiză descrisă în anexa XII se foloseşte ca metodă de referinţă pentru determinarea vanilinei în untul concentrat, unt şi smântână.
(2)Metoda de analiză descrisă în anexa XIII se foloseşte ca metodă de referinţă pentru determinarea conţinutului de ester etilic al acidului beta-apo-8' carotenic în untul concentrat şi în unt.
(3)Metoda de analiză descrisă în anexa XIV se foloseşte ca metodă de referinţă pentru determinarea conţinutului de sitosterol şi stigmasterol în unt şi în untul concentrat.
(4)Untul concentrat, untul şi smântâna au fost marcate în conformitate cu normele comunitare relevante, dacă rezultatele obţinute sunt conforme cu specificaţiile din alin. (8) din anexele menţionate în alin. (1), (2) sau (3).