Secţiunea 11 - Detectarea bacteriilor coliforme - Norma din 2004 de aplicare a metodelor de analiză chimică, fizică, microbiologică şi de evaluare senzorială a laptelui şi produselor lactate şi descrierea unora dintre metodele respective

M.Of. 421 bis

În vigoare
Versiune de la: 1 Ianuarie 2006
SECŢIUNEA 11:Detectarea bacteriilor coliforme
Art. 11
(1)Metoda de referinţă pentru analiză descrisă în anexa XV se foloseşte pentru detectarea prezenţei bacteriilor coliforme în unt, lapte praf degresat, cazeină şi cazeinaţi.
(2)Se pot folosi metodele de rutină pentru detectarea bacteriilor coliforme cu condiţia ca rezultatele obţinute să fie comparabile cu cele obţinute prin metoda de referinţă descrisă în anexa mai sus menţionată. Este foarte important ca metodele de referinţă să aibă o limită de detecţie adecvată. Nu trebuie să apară rezultate fals negative. Dacă nu se poate elimina apariţia rezultatelor fals pozitive, orice rezultat pozitiv trebuie confirmat prin metoda de referinţă.