Secţiunea 2 - Plata specifică pentru cultura de bumbac - Regulamentul 639/11-mar-2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune şi de modificare a anexei X la regulamentul menţionat

Acte UE

Jurnalul Oficial 181L

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 1 Ianuarie 2019
SECŢIUNEA 2:Plata specifică pentru cultura de bumbac
Art. 56: Autorizarea terenurilor agricole pentru producţia de bumbac
Statele membre stabilesc criterii obiective pe baza cărora se autorizează terenurile agricole în temeiul articolului 57 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013.
Criteriile respective se bazează pe cel puţin unul dintre următoarele elemente:
(a)economia agricolă a regiunilor pentru care producţia de bumbac este importantă;
(b)condiţiile pedoclimatice ale suprafeţelor în cauză;
(c)gestionarea apei de irigare;
(d)sistemele de rotaţie şi tehnicile de cultivare care pot respecta mediul.
Art. 57: Autorizarea soiurilor pentru însămânţare
În scopurile articolului 57 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013, statele membre autorizează soiurile înregistrate în "Catalogul comun al soiurilor de plante agricole" prevăzut de Directiva 2002/53/CE care sunt adaptate la nevoile pieţei.
Art. 58: Cerinţe de eligibilitate
Însămânţarea suprafeţelor menţionate la articolul 57 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 se realizează prin obţinerea unei densităţi minime a plantelor care urmează să fie stabilită de către statul membru în cauză în funcţie de condiţiile pedoclimatice şi, după caz, de caracteristicile regionale specifice.
Art. 59: Practici agronomice
Statele membre pot să stabilească norme speciale în ceea ce priveşte practicile agronomice necesare pentru întreţinerea şi recoltarea culturilor în condiţii normale de creştere.
Art. 60: Autorizarea organizaţiilor interprofesionale
(1)Începând cel târziu din data de 1 martie a fiecărui an, statele membre autorizează, pentru o perioadă de un an, orice organizaţie interprofesională menţionată la articolul 59 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 care depune o cerere pentru a deveni o astfel de organizaţie autorizată şi care:
a)gestionează o suprafaţă totală, stabilită de statul membru, de cel puţin 4 000 ha, care îndeplineşte criteriile de autorizare prevăzute la articolul 56 din prezentul regulament;
b)cuprinde cel puţin o întreprindere de egrenat; şi
c)a adoptat norme de funcţionare interne, în special privind condiţiile de aderare şi cotizaţiile, în conformitate cu normele naţionale şi ale Uniunii.
(2)Dacă se constată că o organizaţie interprofesională autorizată nu respectă criteriile de autorizare prevăzute la alineatul (1), statul membru retrage autorizaţia, cu excepţia cazului în care se restabileşte respectarea criteriilor în cauză. În cazul în care se preconizează retragerea autorizaţiei, statul membru notifică organizaţiei interprofesionale intenţia sa, precum şi motivele retragerii. Statul membru acordă organizaţiei interprofesionale posibilitatea să-şi prezinte observaţiile într-un termen stabilit.
Fermierii care sunt membri ai unei organizaţii interprofesionale autorizate a cărei autorizaţie este retrasă în conformitate cu primul paragraf de la prezentul alineat îşi pierd dreptul la majorarea ajutorului prevăzută la articolul 60 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013.
Art. 61: Obligaţiile producătorilor
(1)Un producător nu este membru al mai multor organizaţii interprofesionale autorizate în sensul articolului 59 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013.
(2)Un producător care este membru al unei organizaţii interprofesionale autorizate trebuie să livreze bumbacul produs doar unei întreprinderi de egrenat care face parte din aceeaşi organizaţie.
(3)Participarea producătorilor la o organizaţie interprofesională autorizată este rezultatul unei aderări voluntare.