Art. 10. - Regulament din 2005 privind organizarea si desfăşurarea concursului de admitere în magistratură
M.Of. 816
Ieşit din vigoare Versiune de la: 3 Noiembrie 2005
Art. 10
(1)Corectarea lucrărilor se face conform baremului stabilit de comisia de elaborare a subiectelor, pentru fiecare subiect de concurs, barem care se afişează la sfârşitul probei scrise.
(2)Lucrarea scrisă se notează cu note de la 1 la 10, cu două zecimale. Nota 1 se acordă atunci când punctajul obţinut de candidat este mai mic sau egal cu această notă. Nota finală a lucrării de concurs o reprezintă media aritmetică, cu două zecimale, a notelor obţinute la fiecare dintre materiile de concurs prevăzute la art. 6 lit. a)-e). Organizarea judiciară şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului constituie o singură materie de concurs.
(3)Corectarea lucrărilor se face independent, de 2 membri ai comisiei, notarea acestora fiind trecută în borderouri separate, semnate pe fiecare pagină. Nota finală a lucrării o reprezintă media celor două note acordate. Dacă între notele acordate diferenţa este mai mare de un punct, intervine arbitrajul unui alt membru al comisiei, specializat în materia respectivă. Nota acordată la această probă este stabilită de arbitru.
(4)Pe timpul corectării, colţul sigilat al lucrării nu se desigilează. Notele acordate se înscriu în borderou sub semnătura celor care le-au acordat şi apoi pe lucrare, de către preşedintele comisiei de admitere, după care se introduc în baza de date a comisiei de admitere. După efectuarea acestor operaţiuni se desface colţul sigilat al lucrării şi se corelează numărul lucrării cu numele şi prenumele candidatului.
(5)Pentru ocuparea unui post vacant de judecător sau de procuror candidatul trebuie să obţină cel puţin media generală 7 (şapte), dar nu mai puţin de nota 5 (cinci) la fiecare dintre materiile de concurs.
(6)Departajarea candidaţilor cu note egale se face în ordinea descrescătoare a mediilor la disciplinele de concurs enumerate la art. 6 lit. a)-e).