Secţiunea vi - Concentraţia alcoolică - Norme Metodologice din 2002 privind etichetarea alimentelor
M.Of. 147
În vigoarea) Bere cu concentraţia alcoolică mai mică de 5,5% inclusiv | 0,5% vol. |
b) Băuturi nespumoase obţinute din struguri şi incluse în poziţia tarifară 2206.00 din Tariful vamal de import al României | |
c) Bere cu concentraţia alcoolică ce depăşeşte 5,5% | 1% vol. |
d) Băuturi spumoase obţinute din struguri şi incluse în poziţia tarifară 2206.00 din Tariful vamal de import al României | |
e) Diverse tipuri de cidru, cidru din pere, vinuri din fructe şi alte sortimente de vinuri obţinute din fructe, altele decât struguri, fie că sunt spumoase sau spumante | |
f) Băuturi pe bază de miere fermentată | |
g) Băuturi ce conţin fructe macerate sau părţi de plante | 1,5% vol. |
h) Alte băuturi | 0,3% vol. |
*) La anexa nr. 1 "Norme metodologice privind etichetarea alimentelor", la articolul 13 alineatul (3), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
e) Diverse tipuri de cidru, cidru din pere şi alte băuturi fermentate similare obţinute din alte fructe decât din struguri, fie că sunt spumoase sau spumante | 1% vol."; | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||