Secţiunea 6 - Evaluarea senzorială - Norma din 2004 de aplicare a metodelor de analiză chimică, fizică, microbiologică şi de evaluare senzorială a laptelui şi produselor lactate şi descrierea unora dintre metodele respective

M.Of. 421 bis

În vigoare
Versiune de la: 1 Ianuarie 2006
SECŢIUNEA 6:Evaluarea senzorială
Art. 6
(1)Pentru unt se aplică procedurile descrise în anexa VI pentru verificarea performanţei evaluatorilor şi a preciziei rezultatelor. Procedura descrisă în anexa VII se aplică ca metodă de referinţă pentru evaluarea senzorială.
(2)Pentru lapte şi produse lactate altele decât untul, metoda de referinţă care trebuie folosită de către laboratoare pentru evaluarea senzorială este fie standardul FIL 99C/1997, fie alte metode comparabile pe care acestea le notifică Laboratorului naţional de referinţă pentru analiza şi testarea laptelui şi a produselor pe bază de lapte.
(3)Procedurile descrise în anexa VI pot fi folosite pentru verificarea performanţei evaluatorilor şi a preciziei rezultatelor.