Capitolul iii - Fabricare - Norma din 2004 cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul produsului ''Zmeură în conservă''

M.Of. 391 bis

În vigoare
Versiune de la: 22 August 2006
CAPITOLUL III:Fabricare
Art. 6
Alimentul "Zmeură în conservă", definit şi descris în prezenta normă, trebuie să fie sănătos, salubru, corespunzător pentru consumul uman, preparat din materii prime şi auxiliare sănătoase, fabricat şi ambalat în condiţii de igienă impuse de reglementările în vigoare.
Art. 7
Materia primă folosită la fabricarea zmeurei în conservă trebuie să fie proaspătă, ajunsă la maturitate, curată, sănătoasă, fără părţile exterioare verzi, inclusiv calicele şi codiţele.
Art. 8
Ingredientele utilizate la fabricarea zmeurei în conservă, trebuie să îndeplinească cerinţele specificate în anexa nr. 1 la prezenta normă, sa corespundă reglementărilor în vigoare şi să nu depăşească limitele maxim admise.
Art. 9
Lichidul sau mediul în care este conservată zmeura trebuie să îndeplinească cerinţele din anexa nr. 2 la prezenta normă şi cerinţele de calitate şi siguranţă alimentară prevăzute de reglementările în vigoare.
Art. 10
Spaţiile în care se fabrică zmeura în conservă, incluzând instalaţiile şi echipamentele aferente, trebuie sâ îndeplinească cerinţele de igienă alimentară, iar personalul sâ îndeplinească cerinţele de sănătate şi calificare, stabilite prin reglementările în vigoare.