Capitolul ii - Natura. Conţinut - Norma din 2004 cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul produsului ''Zmeură în conservă''

M.Of. 391 bis

În vigoare
Versiune de la: 22 August 2006
CAPITOLUL II:Natura. Conţinut
Art. 4
"Zmeură în conservă" este denumirea de produs finit, fabricat în scopul vânzării, dată în general alimentelor preparate din zmeură sănătoasă, proaspătă, care păstrează identitatea fructului Rubus idaeus L. sau Rubus occidentalis L, conservată într-unui din mediile lichide de conservare specificate în anexa nr. 2 la prezenta norma, în conţinutul căruia se poate adăuga unul sau mai multe din ingredientele specificate în anexa nr. 1 la prezenta normă, introduse în ambalaje care se închid ermetic, supuse unui tratament termic, înainte sau după introducerea lor în ambalaj, pentru a împiedica alterarea lor.
Art. 5
Denumirea sub care se vinde produsul trebuie să indice corect natura alimentului şi pentru aceasta trebuie să includă cel puţin următoarele informaţii:
(1)denumirea materiei prime: "zmeură";
(2)denumirea culorii zmeurei, dacă este alta decât roşie;
(3)denumirea mediului fluid în care este conservată zmeura, conform definiţiilor şi descrierilor din anexa nr. 2 la prezenta normă, spre ex.: "în apă", "în suc", "în sirop slab îndulcit", "în sirop cu mult zahăr", etc.