Art. 16. - Norma din 2004 cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul produsului ''Zmeură în conservă''
M.Of. 391 bis
În vigoare
Versiune de la: 22 August 2006
Art. 16
Etichetarea şi marcarea produselor finite trebuie să se facă cu respectarea reglementărilor în vigoare privind etichetarea alimentelor, înscrierea tuturor informaţiilor necesare, astfel încât consumatorul să fie informat corect la momentul cumpărării şi trebuie sâ conţină cel puţin următoarele informaţii:
(1)denumirea sub care este vândut alimentul, conform Art. 4 şi Art. 5 din prezenta normă;
(2)cantitatea netă;
(3)cantitatea neta fără lichid;
(4)lista ingredientelor;
(5)menţionarea tratamentului termic;
(6)condiţiile de depozitare, atunci când acestea necesită indicaţii speciale;
(7)data durabilităţii minimale se înscrie sub forma "a se consuma, de preferinţă, înainte de .... " cu menţionarea lunii şi anului;
(8)"o menţiune care să permită identificarea lotului" (această menţiune nu este obligatorie în cazul în care data durabilităţii minimale este indicată prin menţionarea clară şi necodificatâ cel puţin a zilei şi lunii, în această ordine);
(9)numele şi adresa producătorului, sau ale ambalatoruiui, sau ale distribuitorului sau ale importatorului produsului;