Art. 6. - Norma din 2001 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman

M.Of. 700

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 5 Noiembrie 2002
Art. 6
Denumirea principală "ciocolată" sau "ciocolată cu lapte" nu este completată cu menţiuni sau calificative referitoare la calitate decât dacă:
a)ciocolata prezintă un conţinut total de substanţă uscată de cacao de minimum 43%, inclusiv cel puţin 26% unt de cacao;
b)ciocolata cu lapte conţine minimum 30% substanţă uscată de cacao şi minimum 18% substanţă uscată din lapte parţial sau total deshidratat, lapte total sau parţial degresat, smântână sau din smântână parţial sau total deshidratată, unt sau grăsime din lapte, inclusiv minimum 4,5% grăsime din lapte;

c)cuvertura de ciocolată conţine minimum 16% substanţă uscată de cacao fără grăsime.