Art. 9. - Brânzeturile trebuie să nu prezinte balonare sau, pe secţiune, zone de mucegai (cu excepţia brânzeturilor fermentate cu mucegaiuri selecţionate). - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 9
(1)Brânzeturile trebuie să nu prezinte balonare sau, pe secţiune, zone de mucegai (cu excepţia brânzeturilor fermentate cu mucegaiuri selecţionate).
Brânza proaspătă de vacă trebuie să corespundă următoarelor caracteristici fizico-chimice:
 

Foarte

grasă

Grasă

Semigrasă

Slabă

- aciditate 0T maximum

190

200

200

210

(2)Nu se admit pentru consum brânzeturile în stare de putrefacţie, râncede, amare sau cu alte modificări organoleptice.
(3)Nu se admite adăugarea în brânzeturi de substanţe grase de altă natură decât grăsimile din lapte, de substanţe amidonoase, de conservanţi sau coloranţi, cu excepţia brânzeturilor topite la care se admit săruri de topire.
(4)Se admite colorarea cu coloranţi alimentari a stratului protector de parafină.