Art. 4. - Art. 4: Laptele - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 4: Laptele
 

Lapte crud

integral*)

Lapte

de consum

vacă

bivoliţă

oaie

 

max.

   

140C

140C

140C

120C

- temperatura laptelui impurificare

max. I

I

II

I

- aciditate 0T

min. 15

17

20

15

max. 19

21

24

21

- indice clor/lactoză

max. 3

3

3

-

- proba reductazei, ore

min. 3

3

3

-

- reacţia fosfatazei (pt. pasteurizare la 72 - 740C)

-

-

-

negativă

- reacţia peroxidazei (pt. pasteurizare la 850C)

-

-

-

negativă

*) Se referă la laptele recepţionat în unităţile de prelucrare.