Art. 94. - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 94
Limitele maxime de azotaţi, admise în unele legume şi fructe, sunt următoarele:
Limite maxime de azotaţi admise în unele legume şi fructe NO3 mg/kg

Produsul

Cultivat în:

Câmp

(teren descoperit)

Seră

Ardei (gras, gogoşar, capia)

150

400

Cartofi

300

-

Castraveţi

200

400

Ceapă uscată

80

-

Conopidă

400

-

Dovlecei

500

-

Morcovi

400

-

Salată verde

2.000

3.000

Sfeclă roşie

2.000

-

Spanac

2.000

-

Tomate

150

-

Varză

900

-

Vinete

300

-

Mere

60

-

Pere

60

-

Pepene roşu

100

-

Struguri

60

-

Conţinutul în nitraţi în preparatele de legume şi fructe, destinate alimentaţiei copiilor până la 3 ani, nu va depăşi limita de 100 mg NO3/kg produs.