Art. 90. - Cauciucurile folosite în sectorul alimentar trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe de igienă: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 90
(1)Cauciucurile folosite în sectorul alimentar trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe de igienă:
Concentraţii maxime admise pentru indicatorii de control (în cauciuc sau în extract):
- Plumb
- lipsă
- Bariu
- lipsă
- Arsen - lipsă
- Zinc mg/100 cm3 extract - 50
- Zinc %, max. - 1
- Cupru ppm max. - 3
Reziduul uscat al extractului în:
- alcool etilic 10% vol. mg/100 cm3, max.
- 10
- apă distilată, mg/100 cm3, max.
- 3
- acid acetic, sol. 3%, mg/100 cm3, max.
- 30
- acid azotic, sol. 2%, mg/100 cm3, max.
- 50.
(2)Cauciucurile în compoziţia cărora sunt cuprinse şi mase plastice vor trebui să îndeplinească şi cerinţele de igienă prevăzute la art. 85 - mase plastice.
(3)Se interzice colorarea cauciucului de uz alimentar cu negru de fum sau alţi coloranţi, cu excepţia bioxidului de titan.