Art. 90. - Cauciucurile folosite în sectorul alimentar trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe de igienă: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 90
(1)Cauciucurile folosite în sectorul alimentar trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe de igienă:
Concentraţii maxime admise pentru indicatorii de control (în cauciuc sau în extract):

- Plumb

- lipsă

- Bariu

- lipsă

- Arsen - lipsă

 

- Zinc mg/100 cm3 extract - 50

 

- Zinc %, max. - 1

 

- Cupru ppm max. - 3

 
Reziduul uscat al extractului în:

- alcool etilic 10% vol. mg/100 cm3, max.

- 10

- apă distilată, mg/100 cm3, max.

- 3

- acid acetic, sol. 3%, mg/100 cm3, max.

- 30

- acid azotic, sol. 2%, mg/100 cm3, max.

- 50.

(2)Cauciucurile în compoziţia cărora sunt cuprinse şi mase plastice vor trebui să îndeplinească şi cerinţele de igienă prevăzute la art. 85 - mase plastice.
(3)Se interzice colorarea cauciucului de uz alimentar cu negru de fum sau alţi coloranţi, cu excepţia bioxidului de titan.