Art. 88. - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 88
Masele plastice folosite în sectorul alimentar, testate conform Metodologiei Ministerului Sănătăţii/I.I.S.P. Bucureşti nr. 173/1984, trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe la indicatorii urmăriţi:
Concentraţii maxime admise pentru indicatorii de control (în lichidele de extracţie)
Indicatori generali:

- Examen organoleptic

- nu se admit modificări organoleptice ale probelor analizate şi ale lichidelor de extracţie.

- Migrare globală de componenţi

- 50 ppm sau 10 mg/dm2

- Substanţe oxidabile cu permanganat de potasiu

- 10 ppm

- Metale toxice:

- plumb - 0,1 ppm

- cadmiu - absent

- Fluorescenţă în ultraviolet

absent.

Indicatori specifici:
(în funcţie de receptura materialului)

- Metale toxice:

Bismut

- absent

Bariu

- 0,02 ppm

Cobalt

- 0,1 ppm

Arsen

- 0,1 ppm

Zinc

- 10 ppm

- Coloranţi

 

- absent

- Ftalaţi

 

- absent

- Formaldehidă 1 mg/dm2

 

- 6 ppm

- Bisfenol

 

- 1 ppm

- Epiclorhidrină

 

- absent

- Stiren

 

- 0,05 ppm

- Clorură de vinil

 

- 1 ppm în produsul finit

- Acetaldehidă

 

- 3 ppm în produsul finit.