Art. 69. - Zahărul cristal pentru consum uman trebuie să corespundă următoarelor condiţii microbiologice: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 69
(1)Zahărul cristal pentru consum uman trebuie să corespundă următoarelor condiţii microbiologice:

- număr total de germeni aerobi mezofili

1.000/g

- drojdii

100/g

- mucegaiuri

100/g

(2)Zahărul (cristal) materie primă pentru industria alimentară trebuie să corespundă următoarelor condiţii micro-biologice:

- bacterii sporulate termofile/bacterii sporulate de acrire fără bombaj, la 10 g

150/75;

- bacterii sporulate anaerobe, termofile, producătoare de gaz în afara hidrogenului sulfurat, la 4 g

4/5 (număr tuburi pozitive raportate la număr tuburi însămânţate);

- Leuconostoc, la 5 g

abs.;

- bacterii sporulate anaerobe termofile, producătoare de hidrogen sulfurat, la 4 g

4/5 (număr tuburi pozitive raportate la număr tuburi însămânţate).

(3)Zahărul pudră pentru sucuri trebuie să îndeplinească următoarele condiţii microbiologice:

- număr total de germeni aerobi mezofili

200/g;

- drojdii

10/10 g;

- mucegaiuri

10/10 g;

- Leuconostoc

abs./15 g.

(4)Zahărul pudră pentru patiserie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii microbiologice:

- număr total de germeni aerobi mezofili

300/g;

- drojdii

100/10 g;

- mucegaiuri

100/10 g.

(5)Zahărul candel pentru băuturi alcoolice trebuie să îndeplinească următoarele condiţii microbiologice:

- drojdii

abs./10 g;

- mucegaiuri

abs./10 g.