Art. 69. - Zahărul cristal pentru consum uman trebuie să corespundă următoarelor condiţii microbiologice: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 69
(1)Zahărul cristal pentru consum uman trebuie să corespundă următoarelor condiţii microbiologice:
- număr total de germeni aerobi mezofili
1.000/g
- drojdii
100/g
- mucegaiuri
100/g
(2)Zahărul (cristal) materie primă pentru industria alimentară trebuie să corespundă următoarelor condiţii micro-biologice:
- bacterii sporulate termofile/bacterii sporulate de acrire fără bombaj, la 10 g
150/75;
- bacterii sporulate anaerobe, termofile, producătoare de gaz în afara hidrogenului sulfurat, la 4 g
4/5 (număr tuburi pozitive raportate la număr tuburi însămânţate);
- Leuconostoc, la 5 g
abs.;
- bacterii sporulate anaerobe termofile, producătoare de hidrogen sulfurat, la 4 g
4/5 (număr tuburi pozitive raportate la număr tuburi însămânţate).
(3)Zahărul pudră pentru sucuri trebuie să îndeplinească următoarele condiţii microbiologice:
- număr total de germeni aerobi mezofili
200/g;
- drojdii
10/10 g;
- mucegaiuri
10/10 g;
- Leuconostoc
abs./15 g.
(4)Zahărul pudră pentru patiserie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii microbiologice:
- număr total de germeni aerobi mezofili
300/g;
- drojdii
100/10 g;
- mucegaiuri
100/10 g.
(5)Zahărul candel pentru băuturi alcoolice trebuie să îndeplinească următoarele condiţii microbiologice: