Art. 66. - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 66
(1)Spirtul rafinat trebuie să corespundă următoarelor caracteristici organoleptice şi fizico-chimice: aspectul limpede, incolor, cu miros caracteristic, gust arzător, aciditatea (în acid acetic) max. 0,004 g/100 ml alcool absolut; alcooli superiori max. 0,003 g/100 ml alcool absolut; aldehide max 0,002 g/100 ml alcool absolut; alcool metilic max. 0,050 g/100 ml alcool absolut; furfurol, piridină, acetonă, amoniac, baze organice, metale grele ori alte impurităţi organice sau minerale, lipsă. (2) Spirtul rafinat provenit din distilarea vinului poate să conţină alcool metilic max. 0,25 vol./100 vol. alcool absolut.