Art. 64. - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 64
Băuturile alcoolice naturale distilate şi industriale
Băuturi | Ţuica | Rachiuri din | Rachiu | Rachiu | Vinars | |||
sub | peste | |||||||
- Alcool metilic (g/100 ml alcool etilic anhidru) | max. | 0,050 | 1,400 | 1,100 | 1,300 | 1,500 | 0,500 | 0,500 |
- Furfurol (g/100 ml alcool etilic anhidru) | max. | absent*) | 0,003 | 0,002 | 0,002 | 0,003 | 0,002 | 0,002 |
- Alcooli superiori (g alcool izoamilic/100 ml alcool etilic anhidru) | max. | 0,040 | 0,500 | 0,500 | 0,750 | 0,500 | 0,500 | 0,500 |
- Esteri (g acetat de etil/100 ml alcool etilic anhidru) | max. | 0,165**) | 0,500 | 0,500 | 0,500 | 0,500 | 0,200 | 0,500 |
- Aldehide (g aldehidă acetică/100 ml alcool etilic anhidru) | max. | 0,020 | 0,060 | 0,060 | 0,080 | 0,080 | 0,060 | 0,060 |
- Acid cianhidric total la 100 ml alcool etilic anhidru | max. | absent | 0,005 | 0,005 | absent | 0,005 | absent | absent |
__________________________
*) Cu excepţia celor colorate cu caramel, unde maxima este de 0,003 g/100 ml alcool etilic anhidru.
**) Cu excepţia romului, unde maxima este de 0,4 g/100 ml alcool etilic anhidru.