Art. 64. - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 64
Băuturile alcoolice naturale distilate şi industriale
  

Băuturi

industriale

Ţuica

Rachiuri din

tescovină

şi drojdie

Rachiu

din

fructe

Rachiu

din

vin

Vinars

sub

30°

peste

30°

- Alcool metilic (g/100 ml alcool etilic anhidru)

max.

0,050

1,400

1,100

1,300

1,500

0,500

0,500

- Furfurol (g/100 ml alcool etilic anhidru)

max.

absent*)

0,003

0,002

0,002

0,003

0,002

0,002

- Alcooli superiori (g alcool izoamilic/100 ml alcool etilic anhidru)

max.

0,040

0,500

0,500

0,750

0,500

0,500

0,500

- Esteri (g acetat de etil/100 ml alcool etilic anhidru)

max.

0,165**)

0,500

0,500

0,500

0,500

0,200

0,500

- Aldehide (g aldehidă acetică/100 ml alcool etilic anhidru)

max.

0,020

0,060

0,060

0,080

0,080

0,060

0,060

- Acid cianhidric total la 100 ml alcool etilic anhidru

max.

absent

0,005

0,005

absent

0,005

absent

absent

__________________________
*) Cu excepţia celor colorate cu caramel, unde maxima este de 0,003 g/100 ml alcool etilic anhidru.
**) Cu excepţia romului, unde maxima este de 0,4 g/100 ml alcool etilic anhidru.