Art. 61. - Se admite folosirea ferocianurei de potasiu pentru tratarea vinurilor, numai la acelea care au un conţinut de fier peste 6 mg/l, cu avizul Ministerului Sănătăţii. După tratare, vinurile trebuie să corespundă următoarelor cerinţe: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 61
(1)Se admite folosirea ferocianurei de potasiu pentru tratarea vinurilor, numai la acelea care au un conţinut de fier peste 6 mg/l, cu avizul Ministerului Sănătăţii. După tratare, vinurile trebuie să corespundă următoarelor cerinţe:
- să conţină încă doze reziduale de fier;
- să nu conţină urme de ferocianură ferică;
- să nu conţină urme de ioni ferocianogeni;
- să nu conţină urme de acid cianhidric liber sau legat.
(2)Îmbutelierea şi punerea în consum uman a vinurilor tratate se poate face numai după 15 zile de la efectuarea tratamentului şi numai în cazul când condiţiile sanitare menţionate mai sus sunt atestate printr-un buletin de analiză.