Art. 59. - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 59
(1)Nu corespund normelor de igienă vinurile cu proprietăţi organoleptice modificate: tulburi, cu depozit, filante, atinse de oţeţire şi amăreală, cu miros de hidrogen sulfurat, de mucegai, de doagă, manitate sau cu mirosuri străine de buchetul natural ori cu modificări de culoare la contact cu aerul; vinurile casate sau cuprice pot fi date în consum după corectarea prin tratamente avizate de Ministerul Sănătăţii.
(2)Sunt, de asemenea, necorespunzătoare normelor de igienă, vinurile şi mustul cu adaos de acizi minerali şi sărurile acestora, glicerină şi substanţe chimice sintetice ca: arome, îndulcitori, coloranţi, conservanţi de orice natură, cu excepţia celor avizaţi de Ministerul Sănătăţii.
(3)Nu se admite alcoolizarea vinurilor, cu excepţia unor vinuri speciale pentru care trebuie cerut avizul Ministerului Sănătăţii.