Art. 30. - Legumele şi fructele deshidratate şi fructele afumate trebuie să corespundă următoarelor condiţii de umiditate max. %: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 30
(1)Legumele şi fructele proaspete pentru consum alimentar trebuie să fie sănătoase, ajunse la maturitate comestibilă şi cu proprietăţi organoleptice specifice fiecărui sort.
(2)Legumele şi fructele congelate se comercializează numai în stare congelată; la decongelare trebuie să prezinte gustul şi mirosul nemodificate, caracteristice sortului respectiv şi cenuşa insolubilă în HCl 10% maximum 0,1%.
(3)Legumele şi fructele deshidratate şi fructele afumate trebuie să corespundă următoarelor condiţii de umiditate max. %:

Legume deshidratate

12

Fructe deshidratate

25

Fructe afumate

30

(4)Conţinutul în solanină în cartofii cruzi necojiţi nu trebuie să depăşească 200 mg/kg.
(5)Legumele şi fructele deshidratate, puse în consum ca atare sau sub formă de fulgi şi făinuri, nu trebuie să prezinte gust şi miros străine, pete negre, semne de mucegai, semne de infestare cu larve şi cu forme adulte vii, precum şi conservanţi peste limitele prevăzute în prezentele norme. Conţinutul de cenuşă insolubilă în HCl 10% nu trebuie să depăşească 0,1%.