Art. 29. - Grăsimile vegetale comestibile - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 29
(1)Grăsimile vegetale comestibile
  

Ulei vegetal

Ulei

Margarină

 
  

nerafinat

rafinat

solidificat

cu

lapte

fără

lapte

- apă şi substanţe volatile la 1050C

max.

0,3

0,13

0,15

16,1

16,5

- aciditate liberă (acid oleic), %

max.

1,5

0,4

0,4

-

-

- aciditate totală (ml NaOH 1 n la 100 g) max.

 

-

-

-

3,0

1,3

- indice de iod (g I/100 g)

119-133

-

-

-

-

- reacţia Kreis

negativă

negativă

 

negativă

negativă

 

- uleiuri minerale

lipsă

 

lipsă

lipsă

 

lipsă

(2)Uleiul folosit la prăjit (gogoşi, cârnaţi, cartofi etc.) nu mai poate fi refolosit atunci când prezintă modificări accentuate de culoare şi suspensii sau sediment la 600C, aciditate în acid oleic %, max. 1 şi indice de peroxid peste 20 meq/kg.