Art. 29. - Grăsimile vegetale comestibile - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 29
(1)Grăsimile vegetale comestibile
Ulei vegetal
Ulei
Margarină
nerafinat
rafinat
solidificat
cu
lapte
fără
lapte
- apă şi substanţe volatile la 1050C
max.
0,3
0,13
0,15
16,1
16,5
- aciditate liberă (acid oleic), %
max.
1,5
0,4
0,4
-
-
- aciditate totală (ml NaOH 1 n la 100 g) max.
-
-
-
3,0
1,3
- indice de iod (g I/100 g)
119-133
-
-
-
-
- reacţia Kreis
negativă
negativă
negativă
negativă
- uleiuri minerale
lipsă
lipsă
lipsă
lipsă
(2)Uleiul folosit la prăjit (gogoşi, cârnaţi, cartofi etc.) nu mai poate fi refolosit atunci când prezintă modificări accentuate de culoare şi suspensii sau sediment la 600C, aciditate în acid oleic %, max. 1 şi indice de peroxid peste 20 meq/kg.