Art. 26. - Praful de ouă integral: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora

M.Of. 59 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 26
(1)Praful de ouă integral:

- umiditate, %

max. 5

- solubilitate, %

min. 70

- pH

max. 8,0

(2)Praful de ouă trebuie să aibă culoarea galbenă, omogenă în toată masa şi să nu prezinte aglomerări stabile.
(3)Este inapt pentru consum uman praful de ouă cu adaos de conservanţi, coloranţi sau de alte substanţe străine.
(4)Produsele congelate de ouă şi praful de ouă:
- se prepară numai din ouă proaspete, de găină, provenite din ferme şi gospodării indemne de maladii transmisibile omului;
- se comercializează numai din ambalaje originale, nedesfăcute şi se utilizează numai pentru preparatele care suferă o prelucrare termică.