Art. 17. - Sunt inapte pentru consum uman păsările tăiate care au: - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 17
(1)Carnea de pasăre: caracteristicile de la art. 11 alin. (1).
(2)Sunt inapte pentru consum uman păsările tăiate care au:
- creasta şi bărbiţele de culoare brună, ochii retractaţi în orbite, ciocul fără luciu, cu mucozităţi vâscoase în cavitatea bucală, piele umedă de culoare cenuşiu-gălbuie, cu pete verzui;
- în secţiune, suprafaţă lipicioasă cu miros modificat până la putrid, grăsime cu miros rânced, ţesutul muscular de culoare roşie închisă sau cenuşie, cu consistenţă scăzută;
- bulionul, după fierbere şi sedimentare, tulbure, cu miros putrid şi rânced.