Art. 15. - Preparatele din carne proaspete şi semiafumate - Norma din 1995 privind alimentele si protectia sanitara a acestora
M.Of. 59 bis
Ieşit din vigoare
Versiune de la: 22 Martie 1996
Art. 15
(1)Preparatele din carne proaspete şi semiafumate
- azot uşor hidrolizabil (mg NH3/100 g):
- pentru prospături
maximum 30
- pentru preparate semiafumate
maximum 45
- azotiţi, exprimaţi în NO2 (mg/100 g)
maximum 7
(2)În salamurile de durată (tip Sibiu) azotul uşor hidrolizabil poate atinge cifra de 200 mg NH3/100 g, cu condiţia ca produsul să fie corespunzător din punct de vedere organoleptic.
(3)Conţinutul de substanţe colagene din preparatele din carne, raportat la conţinutul în proteine, nu trebuie să depăşească 20%, cu excepţia cârnaţilor, caltaboşilor şi tobelor la care se admite până la maximum 30%.