Art. 6. - Art. 6: Controalele oficiale, înregistrarea şi aprobarea - Regulamentul 852/29-apr-2004 privind igiena produselor alimentare

Acte UE

Editia Speciala a Jurnalului Oficial

În vigoare
Versiune de la: 24 Martie 2021
Art. 6: Controalele oficiale, înregistrarea şi aprobarea
(1)Operatorii din sectorul alimentar colaborează cu autorităţile competente în conformitate cu alte legi comunitare aplicabile sau, în absenţa acestora, cu legislaţia internă.
(2)În special, fiecare operator din sectorul alimentar comunică autorităţii competente, în condiţiile solicitate de aceasta, toate unităţile aflate sub controlul său care derulează oricare dintre etapele de producţie, prelucrare şi distribuţie a produselor alimentare, în vederea înregistrării fiecăreia dintre aceste unităţi.
Operatorii din sectorul alimentar se asigură, de asemenea, că autoritatea competentă dispune de informaţii la zi cu privire la unităţi, inclusiv prin notificarea tuturor modificărilor semnificative a activităţilor, precum şi a eventualei închideri a unor unităţi existente.
(3)Cu toate acestea, operatorii din sectorul alimentar se asigură că unităţile sunt aprobate de către autoritatea competentă, în urma a cel puţin unei vizite pe teren, în cazul în care această aprobare este necesară:
a)în conformitate cu legislaţia internă a statului membru pe al cărui teritoriu se află unitatea respectivă;
b)în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 853/2004 sau
c)Printr-o decizie adoptată de către Comisie; măsura respectivă, destinată să modifice elemente neesenţiale ale prezentului regulament, se adoptă în conformitate cu procedura de reglementare cu control menţionată la articolul 14 alineatul (3).