Art. 6. - Art. 6: Principii specifice aplicabile procesării alimentelor ecologice - Regulamentul 834/28-iun-2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2092/91

Acte UE

Jurnalul Oficial 189L

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 1 Iulie 2013
Art. 6: Principii specifice aplicabile procesării alimentelor ecologice
Pe lângă principiile generale prevăzute la articolul 4, producţia alimentelor ecologice procesate se bazează pe următoarele principii specifice:
a)producerea alimentelor ecologice din ingrediente agricole ecologice, cu excepţia cazului în care un ingredient nu este disponibil pe piaţă sub formă ecologică;
b)limitarea utilizării aditivilor alimentari, a ingredientelor neecologice cu funcţii principale tehnologice şi organoleptice şi a micronutrienţilor şi auxiliarilor tehnologici, astfel încât aceştia să fie utilizaţi în cea mai mică măsură şi doar în cazul unei nevoi tehnologice esenţiale sau în scopuri nutriţionale speciale;
c)excluderea substanţelor şi a metodelor de procesare ce pot induce în eroare în privinţa adevăratei naturi a produsului;
d)procesarea atentă a hranei, de preferinţă prin metode biologice, mecanice şi fizice.