Art. 17. - Art. 17: Definiţii specifice - Regulamentul 625/15-mar-2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1069/2009, (CE) nr. 1107/2009, (UE) nr. 1151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429 şi (UE) 2016/2031 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 şi (CE) nr. 1099/2009 ale Consiliului şi a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE şi 2008/120/CE ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 şi (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, precum şi a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE şi 97/78/CE ale Consiliului şi a Deciziei 92/ 438/CEE a Consiliului (Regulamentul privind controalele oficiale)

Acte UE

Jurnalul Oficial 95L

În vigoare
Versiune de la: 3 Martie 2025
Art. 17: Definiţii specifice
În sensul articolului 18:
(a)"sub responsabilitatea medicului veterinar oficial" înseamnă că medicul veterinar oficial atribuie efectuarea unei acţiuni personalului auxiliar oficial;
(b)"sub supravegherea medicului veterinar oficial" înseamnă că o acţiune se execută de către personalul auxiliar oficial sub responsabilitatea medicului veterinar oficial şi medicul veterinar oficial este prezent la faţa locului în perioada necesară executării respectivei acţiuni;
(c)"inspecţie ante-mortem" înseamnă verificarea, înaintea activităţilor de sacrificare, a cerinţelor de sănătate umană şi a animalelor şi de bunăstare a animalelor, inclusiv, după caz, examinarea clinică a fiecărui animal şi verificarea informaţiei privind lanţul alimentar menţionată în secţiunea III din anexa II la Regulamentul (CE) nr. 853/2004;
(d)"inspecţie post-mortem" înseamnă verificarea în abator sau în unitatea de prelucrare a vânatului a conformităţii cu cerinţele aplicabile:
(i)carcaselor, astfel cum sunt definite la punctul 1.9 din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 853/2004, şi organelor, astfel cum sunt definite la punctul 1.11 din respectiva anexă, cu scopul de a decide dacă carnea este adecvată pentru consumul uman;
(ii)înlăturării în condiţii de siguranţă a materialului cu risc determinat; şi
(iii)sănătăţii şi bunăstării animalelor.