Art. 43. - Art. 43: Condiţii speciale pentru desemnarea unităţilor de tranşare, prelucrare şi depozitare a cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii de categoria II şi III - Regulamentul 605/07-apr-2021 de stabilire a măsurilor speciale de combatere a pestei porcine africane

Acte UE

Jurnalul Oficial 129L

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 29 Martie 2023
Art. 43: Condiţii speciale pentru desemnarea unităţilor de tranşare, prelucrare şi depozitare a cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii de categoria II şi III
Autoritatea competentă din statul membru în cauză desemnează unităţi pentru tranşarea, prelucrarea şi depozitare cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii de categoria II şi III care fac obiectul circulaţiei autorizate prevăzute la articolele 38, 39 şi 40, numai dacă:
(a)tranşarea, prelucrarea şi depozitare cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor, obţinute de la porcinele deţinute în exteriorul zonelor de restricţii de categoria II şi III şi de la porcinele deţinute în zone de restricţii de categoria II şi III se efectuează separat de carnea proaspătă şi de produsele din carne, inclusiv membranele, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii de categoria II şi III care nu respectă:
(i)condiţiile generale suplimentare prevăzute la articolele 15, 16 şi 17; şi
(ii)condiţiile specifice prevăzute la articolele 38, 39 şi 40;
(b)operatorul unităţii aplică instrucţiuni documentate sau proceduri aprobate de autoritatea competentă din statul membru în cauză pentru a asigura respectarea condiţiilor prevăzute la litera (a).