Art. 41. - Art. 41: Desemnarea specială a abatoarelor, unităţilor de tranşare, depozitelor frigorifice, unităţilor de prelucrare a cărnii şi a unităţilor de manipulare a vânatului - Regulamentul 605/07-apr-2021 de stabilire a măsurilor speciale de combatere a pestei porcine africane
Acte UE
Jurnalul Oficial 129L
Ieşit din vigoare Versiune de la: 29 Martie 2023
Art. 41: Desemnarea specială a abatoarelor, unităţilor de tranşare, depozitelor frigorifice, unităţilor de prelucrare a cărnii şi a unităţilor de manipulare a vânatului
(1)Autoritatea competentă din statul membru în cauză, la cererea unui operator din sectorul alimentar, desemnează unităţi pentru:
a)sacrificarea imediată a porcinelor deţinute care provin din zone de restricţii de categoria II şi III:
(i)în interiorul respectivelor zone de restricţii de categoria II şi III;
(ii)în exteriorul respectivelor zone de restricţii de categoria II şi III, astfel cum se menţionează la articolele 24 şi 29;
b)tranşarea, prelucrarea şi depozitarea cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii de categoria II şi III, astfel cum se menţionează la articolele 38, 39 şi 40;
c)prepararea cărnii de vânat astfel cum se menţionează la alineatul (1)(1.18) din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 853/2004 şi prelucrarea şi depozitarea cărnii proaspete şi a produselor din carne obţinute de la porcine sălbatice în zone de restricţii de categoria I, II şi III astfel cum se prevede la articolele 48 şi 49 din prezentul regulament;
d)prepararea cărnii de vânat astfel cum se menţionează la alineatul (1) (1.18) din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 853/2004 şi prelucrarea şi depozitarea cărnii proaspete şi a produselor din carne obţinute de la porcine sălbatice, în cazul în care respectivele unităţi sunt situate în zone de restricţii de categoria I, II şi III, astfel cum se prevede la articolele 48 şi 49 din prezentul regulament.
(2)Autoritatea competentă poate decide că desemnarea menţionată la alineatul (1) nu este necesară pentru unităţile de prelucrare, tranşare şi depozitare a cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv membrane, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii de categoria II şi III şi de la porcine sălbatice, obţinute în zone de restricţii de categoria I, II şi III şi în unitatea menţionată la alineatul (1) litera (d), dacă:
a)carnea proaspătă şi produsele din carne, inclusiv membranele, care provin de la porcine, sunt marcate cu o marcă de sănătate specială sau, dacă este cazul, cu o marcă de identificare prevăzută la articolul 44, în respectiva unitate;
b)carnea proaspătă şi produsele din carne, inclusiv membranele, care provin de la porcine ţinute în respectivele unităţi, sunt destinate exclusiv aceluiaşi stat membru în cauză;
c)subprodusele de origine animală provenite din aceste unităţi sunt prelucrate sau eliminate în conformitate cu articolul 33 numai în interiorul aceluiaşi stat membru.
(3)Autoritatea competentă din statul membru în cauză:
a)pune la dispoziţia Comisiei şi a altor state membre un link către site-ul web al autorităţii competente împreună cu o listă a unităţilor desemnate şi a activităţilor acestora menţionate la alineatul (1);
b)actualizează permanent lista prevăzută la litera (a).