Art. 46. - Art. 46: Condiţii speciale pentru desemnarea unităţilor de tranşare, de prelucrare şi de depozitare a cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor naturale, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii II şi III - Regulamentul 594/16-mar-2023 de stabilire a unor măsuri speciale de control al pestei porcine africane şi de abrogare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2021/605

Acte UE

Jurnalul Oficial 79L

În vigoare
Versiune de la: 26 Noiembrie 2025
Art. 46: Condiţii speciale pentru desemnarea unităţilor de tranşare, de prelucrare şi de depozitare a cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor naturale, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii II şi III
Autoritatea competentă a statului membru în cauză desemnează unităţi pentru tranşarea, prelucrarea şi depozitarea cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor naturale, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii II şi III, numai dacă sunt respectate următoarele condiţii:
a)tranşarea, prelucrarea şi depozitarea cărnii proaspete şi a produselor din carne, inclusiv a membranelor naturale, obţinute de la porcinele deţinute în exteriorul zonelor de restricţii II şi III şi de la porcinele deţinute în zone de restricţii II şi III se efectuează separat de carnea proaspătă şi de produsele din carne, inclusiv membranele naturale, obţinute de la porcine deţinute în zone de restricţii II şi III care nu respectă:
(i)condiţiile generale suplimentare relevante prevăzute la articolele 15, 16 şi 17; şi
(ii)condiţiile specifice relevante prevăzute la articolele 41, 42 şi 43;
b)operatorul unităţii aplică instrucţiuni documentate sau proceduri aprobate de autoritatea competentă a statului membru în cauză pentru a asigura respectarea condiţiilor prevăzute la litera (a).