Art. 9. - Art. 9: Modele de certificate de sănătate animală/oficiale pentru intrarea în Uniune a cărnii de pasăre, de ratite şi de alte tipuri de vânat cu pene, a ouălor şi a produselor din ouă destinate consumului uman - Regulamentul 2235/16-dec-2020 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentelor (UE) 2016/429 şi (UE) 2017/625 ale Parlamentului European şi ale Consiliului în ceea ce priveşte modelele de certificate de sănătate animală, modelele de certificate oficiale şi modelele de certificate de sănătate animală/oficiale pentru intrarea în Uniune şi circulaţia în interiorul Uniunii a transporturilor de anumite categorii de animale şi mărfuri, certificarea oficială privind astfel de certificate şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 599/2004, a Regulamentelor de punere în aplicare (UE) nr. 636/2014 şi (UE) 2019/628, a Directivei 98/68/CE şi a Deciziilor 2000/572/CE, 2003/779/CE şi 2007/240/CE

Acte UE

Jurnalul Oficial 442L

În vigoare
Versiune de la: 6 August 2025
Art. 9: Modele de certificate de sănătate animală/oficiale pentru intrarea în Uniune a cărnii de pasăre, de ratite şi de alte tipuri de vânat cu pene, a ouălor şi a produselor din ouă destinate consumului uman
Certificatele de sănătate animală/oficiale menţionate la articolul 1 alineatul (3) litera (b) punctul (ii) care urmează să fie utilizate pentru intrarea în Uniune a cărnii proaspete de pasăre, de ratite şi de alte tipuri de vânat cu pene, a ouălor şi a produselor din ouă destinate consumului uman trebuie să corespundă unuia dintre următoarele modele, în funcţie de speciile şi categoriile de produse în cauză:

(a)

POU întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 13 din anexa III, pentru carnea proaspătă destinată consumului uman, cu excepţia cărnii tocate şi a cărnii separate mecanic, de carne de pasăre, alta decât de ratite;

(b)

POU-MI/MSM întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 14 din anexa III, pentru carnea tocată şi carnea separată mecanic, destinată consumului uman, de carne de pasăre, alta decât de ratite;

(c)

RAT întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 15 din anexa III, pentru carnea proaspătă destinată consumului uman, cu excepţia cărnii tocate şi a cărnii separate mecanic, de ratite;

(d)

RAT-MI/MSM întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 16 din anexa III, pentru carnea tocată şi carnea separată mecanic, destinată consumului uman, de ratite;

(e)

GBM întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 17 din anexa III, pentru carnea proaspătă destinată consumului uman, cu excepţia cărnii tocate şi a cărnii separate mecanic, de vânat cu pene;

(f)

GBM-MI/MSM întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 18 din anexa III, pentru carnea tocată şi carnea separată mecanic, destinată consumului uman, de vânat cu pene;

(g)

E întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 19 din anexa III, pentru ouăle destinate consumului uman;

(h)

EP întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 20 din anexa III, pentru produsele din ouă destinate consumului uman;