Art. 12. - Art. 12: Modele de certificate de sănătate animală/oficiale pentru intrarea în Uniune a produselor din carne destinate consumului uman, inclusiv grăsimi animale topite şi jumări, extracte de carne şi stomacuri, vezici şi intestine tratate, altele decât membranele - Regulamentul 2235/16-dec-2020 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentelor (UE) 2016/429 şi (UE) 2017/625 ale Parlamentului European şi ale Consiliului în ceea ce priveşte modelele de certificate de sănătate animală, modelele de certificate oficiale şi modelele de certificate de sănătate animală/oficiale pentru intrarea în Uniune şi circulaţia în interiorul Uniunii a transporturilor de anumite categorii de animale şi mărfuri, certificarea oficială privind astfel de certificate şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 599/2004, a Regulamentelor de punere în aplicare (UE) nr. 636/2014 şi (UE) 2019/628, a Directivei 98/68/CE şi a Deciziilor 2000/572/CE, 2003/779/CE şi 2007/240/CE

Acte UE

Jurnalul Oficial 442L

În vigoare
Versiune de la: 6 August 2025
Art. 12: Modele de certificate de sănătate animală/oficiale pentru intrarea în Uniune a produselor din carne destinate consumului uman, inclusiv grăsimi animale topite şi jumări, extracte de carne şi stomacuri, vezici şi intestine tratate, altele decât membranele
Certificatele de sănătate animală/oficiale menţionate la articolul 1 alineatul (3) litera (b) punctul (ii) care urmează să fie utilizate pentru intrarea în Uniune a produselor din carne destinate consumului uman, inclusiv grăsimi animale topite şi jumări, extracte de carne şi stomacuri, vezici şi intestine tratate, altele decât membranele, trebuie să corespundă unuia dintre următoarele modele, în funcţie de speciile şi categoriile de produse în cauză:

(a)

MPNT întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 25 din anexa III, pentru produsele din carne destinate consumului uman, inclusiv grăsimi animale topite şi jumări, extracte de carne şi stomacuri, vezici şi intestine tratate, altele decât membranele, care nu trebuie supuse unui tratament specific de diminuare a riscurilor;

(b)

MPST întocmite în conformitate cu modelul prevăzut la Capitolul 26 din anexa III, pentru produsele din carne destinate consumului uman, inclusiv grăsimi animale topite şi jumări, extracte de carne şi stomacuri, vezici şi intestine tratate, altele decât membranele, care trebuie supuse unui tratament specific de diminuare a riscurilor.