Regulamentul 2160/17-nov-2003 privind controlul salmonellei şi al altor agenţi zoonotici specifici, prezenţi în reţeaua alimentară
Editia Speciala a Jurnalului Oficial
În vigoarePentru Parlamentul European Preşedintele P. COX Pentru Consiliu Preşedintele G. ALEMANNO |
1. Zoonoză sau agent zoonotic | 2. Populaţie animală | 3. Stadiul reţelei alimentare | 4. Data la care trebuie fixat obiectivul (*) | 5. Data de la care trebuie să aibă loc testul |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Şepteluri reproducătoare de Gallus gallus | Producţie primară | 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament | 18 luni de la data menţionată în coloana 4 |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Găini ouătoare | Producţie primară | 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament | 18 luni de la data menţionată în coloana 4 |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Pui de carne | Producţie primară | 36 de luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament | 18 luni de la data menţionată în coloana 4 |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Curci | Producţie primară | 48 de luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament | 18 luni de la data menţionată în coloana 4 |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Efective de porci pentru tăiere | Sacrificare | 48 de luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament | 18 luni de la data menţionată în coloana 4 |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Efective reproducătoare de porcine | Producţie primară | 60 de luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament | 18 luni de la data menţionată în coloana 4 |
(*)Aceste date pleacă de la principiul că date comparabile privind prevalenta vor fi disponibile cel puţin şase luni înainte de definirea obiectivului. Dacă aceste date nu sunt disponibile, data la care se fixează obiectivul va fi în consecinţă amânată. | ||||
1. Zoonoză sau agent zoonotic | 2. Populaţie animală | 3. Faze de producţie care trebuie acoperite de eşantionare |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Şepteluri reproducătoare de Gallus gallus | |
- şepteluri de fermă | - pui de o zi - păsări de 4 săptămâni - 2 săptămâni înainte de începerea ouatului sau trecerea la unitatea pentru ouat | |
- şepteluri de animale adulte de reproducere | - o săptămână din două în perioada de ouat | |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Găini ouătoare: | |
- şepteluri de fermă | - pui de o zi - puicuţe 2 săptămâni înainte de începerea ouatului sau de trecerea la unitatea de ouat | |
- şepteluri de păsări ouătoare | - toate cele 15 săptămâni în perioada de ouat | |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Pui de carne | - Păsări scoase pentru sacrificare(*) |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Curci | - Păsări scoase pentru sacrificare(*) |
Toate serotipurile de salmonella relevante din punctul de vedere al sănătăţii publice | Efective de porci: - porci de fermă - porci pentru sacrificare | - animale scoase pentru sacrificare sau carcase la abator - animale scoase pentru sacrificare sau carcase la abator |
(*)Rezultatele analizei eşantioanelor trebuie să fie cunoscute înainte ca animalele să plece spre abator. | ||