Art. 57. - Art. 57: Asistenţa reciprocă - Regulamentul 2065/19-oct-2022 privind o piaţă unică pentru serviciile digitale şi de modificare a Directivei 2000/31/CE (Regulamentul privind serviciile digitale)

Acte UE

Jurnalul Oficial 277L

În vigoare
Versiune de la: 22 Februarie 2024
Art. 57: Asistenţa reciprocă
(1)Coordonatorii serviciilor digitale şi Comisia cooperează strâns şi îşi oferă reciproc asistenţă în vederea aplicării prezentului regulament în mod coerent şi eficient. Asistenţa reciprocă include, în special, schimbul de informaţii în conformitate cu prezentul articol şi obligaţia coordonatorului serviciilor digitale din ţara de stabilire de a informa toţi coordonatorii serviciilor digitale din ţările de destinaţie, comitetul şi Comisia cu privire la deschiderea unei investigaţii şi la intenţia de a lua o decizie finală, inclusiv evaluarea sa, cu privire la un anumit furnizor de servicii intermediare.
(2)În scopul unei investigaţii, coordonatorul serviciilor digitale din ţara de stabilire poate solicita altor coordonatori ai serviciilor digitale să furnizeze informaţii specifice pe care le deţin cu privire la un anumit furnizor de servicii intermediare sau să îşi exercite competenţele de investigare menţionate la articolul 51 alineatul (1) în ceea ce priveşte informaţii specifice localizate în statul lor membru. După caz, coordonatorul serviciilor digitale care primeşte solicitarea poate implica alte autorităţi competente sau alte autorităţi publice din statul membru în cauză.
(3)Coordonatorul serviciilor digitale care primeşte solicitarea în temeiul alineatului (2) dă curs solicitării respective şi îl informează pe coordonatorul serviciilor digitale din ţara de stabilire cu privire la măsurile luate, fără întârzieri nejustificate şi în termen de cel mult două luni de la primirea acesteia, cu excepţia cazului în care:
a)sfera sau obiectul solicitării este insuficient precizată sau justificată ori este disproporţionată având în vedere scopurile investigaţiei; sau
b)nici coordonatorul serviciilor digitale, nici altă autoritate competentă sau altă autoritate publică din statul membru respectiv nu se află în posesia informaţiilor solicitate şi nici nu pot avea acces la acestea; sau
c)solicitarea nu poate fi respectată fără a încălca dreptul Uniunii sau dreptul intern.
Coordonatorul serviciilor digitale care primeşte solicitarea îşi justifică refuzul prin transmiterea unui răspuns motivat, în termenul prevăzut la primul paragraf.