Art. 50. - Art. 50: Cerinţe cu privire la coordonatorii serviciilor digitale - Regulamentul 2065/19-oct-2022 privind o piaţă unică pentru serviciile digitale şi de modificare a Directivei 2000/31/CE (Regulamentul privind serviciile digitale)

Acte UE

Jurnalul Oficial 277L

În vigoare
Versiune de la: 22 Februarie 2024
Art. 50: Cerinţe cu privire la coordonatorii serviciilor digitale
(1)Statele membre se asigură că coordonatorii serviciilor digitale îşi îndeplinesc sarcinile care le revin în temeiul prezentului regulament în mod imparţial, transparent şi în timp util. Statele membre se asigură că coordonatorii serviciilor digitale dispun de toate resursele necesare pentru a-şi îndeplini sarcinile, inclusiv de resurse tehnice, financiare şi umane suficiente pentru a-i supraveghea în mod adecvat pe toţi furnizorii de servicii intermediare care intră în sfera lor de competenţă. Pentru a nu afecta în mod negativ independenţa coordonatorului său al serviciilor digitale, fiecare stat membru se asigură că acesta dispune de suficientă autonomie în gestionarea bugetului său, în limitele generale ale bugetului.
(2)Atunci când îşi îndeplinesc sarcinile şi îşi exercită competenţele în conformitate cu prezentul regulament, coordonatorii serviciilor digitale acţionează în deplină independenţă. Coordonatorii serviciilor digitale nu sunt supuşi niciunei influenţe externe, indiferent dacă aceasta este directă sau indirectă, şi nu solicită şi nici nu acceptă instrucţiuni de la nicio altă autoritate publică sau parte privată.
(3)Alineatul (2) de la prezentul articol nu aduce atingere sarcinilor coordonatorilor serviciilor digitale din cadrul sistemului de supraveghere şi de asigurare a respectării normelor prevăzut în prezentul regulament şi nici cooperării cu alte autorităţi competente în conformitate cu articolul 49 alineatul (2). Alineatul (2) de la prezentul articol nu împiedică exercitarea controlului jurisdicţional şi, de asemenea, nu aduce atingere cerinţelor proporţionale în materie de responsabilitate în ceea ce priveşte activităţile generale ale coordonatorilor serviciilor digitale, cum ar fi cheltuielile financiare sau raportarea către parlamentele naţionale, cu condiţia ca cerinţele respective să nu submineze realizarea obiectivelor prezentului regulament.