Art. 4. - Art. 4: Reexaminarea statutului de controlor de acces - Regulamentul 1925/14-sept-2022 privind pieţe contestabile şi echitabile în sectorul digital şi de modificare a Directivelor (UE) 2019/1937 şi (UE) 2020/1828 (Regulamentul privind pieţele digitale)

Acte UE

Jurnalul Oficial 265L

În vigoare
Versiune de la: 12 Octombrie 2022
Art. 4: Reexaminarea statutului de controlor de acces
(1)Comisia poate, la cerere sau din proprie iniţiativă, să reanalizeze, să modifice sau să abroge în orice moment o decizie de desemnare adoptată în temeiul articolului 3, pentru unul dintre următoarele motive:
a)a intervenit o schimbare substanţială privind oricare dintre elementele de fapt pe care s-a bazat decizia de desemnare;
b)decizia de desemnare s-a bazat pe informaţii incomplete, incorecte sau care induc în eroare.
(2)Comisia reexaminează periodic şi cel puţin o dată la trei ani dacă controlorii de acces continuă să îndeplinească condiţiile prevăzute la articolul 3 alineatul (1). Reexaminarea respectivă analizează şi dacă este necesară modificarea listei serviciilor de platformă esenţiale ale controlorului de acces care, în mod individual, reprezintă un punct de acces important prin care utilizatorii comerciali ajung la utilizatorii finali, astfel cum se menţionează la articolul 3 alineatul (1) litera (b). Aceste reexaminări nu au efect suspensiv în ceea ce priveşte obligaţiile controlorului de acces.
Comisia examinează de asemenea, cel puţin o dată pe an, dacă noi întreprinderi care furnizează servicii de platformă esenţiale îndeplinesc condiţiile respective.
În cazul în care, pe baza reexaminărilor efectuate în temeiul primului paragraf, Comisia constată că au intervenit schimbări cu privire la faptele pe care s-a bazat desemnarea întreprinderilor care furnizează servicii de platformă esenţiale drept controlori de acces, aceasta adoptă o decizie prin care confirmă, modifică sau abrogă decizia de desemnare.
(3)Comisia publică şi actualizează în permanenţă o listă a controlorilor de acces şi lista serviciilor de platformă esenţiale pentru care aceştia trebuie să respecte obligaţiile prevăzute în capitolul III.